dilluns, 30 de març del 2020

CONTES DES DEL CONFINAMENT

La Inestable no s'atura pel coronavirus

El projecte Contes des del confinament neix davant de la impossibilitat de continuar els assaigs de les tres obres que la Inestable estava preparant en el moment que el COVID19 aparegués entre nosaltres d’una forma tan implacable i devastadora. Les mesures de prevenció ens obligaven a restar a casa i a interrompre qualsevol muntatge.
A la vegada, la societat s’abocava per trobar recursos per als més petits de la casa, per a nens i joves que s’estan graduant en el tema de l’ensenyament a distància, o per als adults que també han de teletreballar, de vegades més hores de les que ho fan presencialment i amb força incertesa pel que fa al futur professional i econòmic. Però ningú parlava dels avis que, sigui a casa seva o en una residència, passen moltes hores esperant les visites de familiars i amics.
Així doncs, vam pensar que una manera d’acompanyar-los era explicant-los històries. Els membres de la Inestable vam començar a gravar contes breus i, de mica en mica, el projecte es va anar perfilant fins a comptar amb la col·laboració inestimable de Ràdio Llavaneres, per editar els arxius de so i completar l’acció amb falques publicitàries i entradetes de programa, de manera que Contes des del confinament passés a ser una minisecció en la programació de la ràdio local.
Immediatament va ser necessària una altra acció: aconseguir aparells de ràdio per als avis que no en tenien. La campanya solidària que va córrer ràpidament per les xarxes va tenir efectes immediats i es van poder recollir diferents ràdios que es van fer arribar als avis.
Esperem que Contes des del confinament pugui aportar la companyia emocional que els més grans de la població necessita, tot i que el projecte, gràcies a l’emissió per Ràdio Llavaneres (107.8 de la FM o radiollavaneres.cat) és obert per a qualsevol oient.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada